skämmigt

Skämmigt vad dålig jag varit på att skriva här! Men jag och Ghetto har hunnit ha en nästan hel klockren vecka där hon var superfin ute i skogen typ 5 dar i sträck. Vi roade skogen så den fick kolla på vår snyggaste trav :) Hon lyssnade toppen på allt, galopp, trav och skritt. Kul!
 
Sen har vi också haft en lite sämre vecka (denna vecka när jag började skolan) när Ghetto har varit suuuper grinig och vilat två dagar och gått ganska lugnt de andra dagarna, förutom idag. 
 
Idag red jag och Julia till Nordanås för lite galoppträning (galoppen har varit väldigt dålig hela veckan). För min del då, eftersom Baron inte får ansträngas så mycket och dessutom hostade han ett par gånger. Vi red iaf en ny väg efter en lång stenig uppförsbacke. Skrittade den tillsammans sen tog den slut, då vände vi och jag och Ghetto galopperade tillbaka. Hon var jätte duktig och tog fattningen bra! Igår när vi galopperade bara höjde hon sig och typ studsade och hade sig men idag galopperade hon på som vanligt.
 
Kom sedan dit jag, Emma och Ida ridit för en vecka sen. Hägglunds testbana för pansarvagnar, världens mest amazing galoppbana!! Ganska mjuk och bred grusväg (tänk att pansarvagnar ska kunna köra där) och mestadels lite uppför/lite nerför. Helt underbart, så där galopperade jag flera sträckor. Värsta träningen för Ghetto, hon var alldeles svettig när vi skulle gå tillbaka till Julia och Baron. Hon tog alla fattningar super, dock inte vänster... Försökte, försökte och försökte men det blev bara korsgalopp/slängtrav/höger galopp. Men höger galopp var iaf jättefin. Hon drar ju inget längre så ja, det är inte precis ett "orosmoment" att galoppera full fart (om jag skulle vilja det) längre. Dock så körde vi normalgalopp i form och inget race, haha. Har en bit av en backe där vi kan rejsa och jag håller mig gärna till den!
 
Påväg hem övertalde Julia mig om att hoppa hindret som är över vägen. Hon och Baron hoppade först sen kkom vi som värsta fälttävlans ekipaget, haha! Världens hopp och jag kände mig verkligen som mitt i en fälttävlans tävling :p Kul!
 
 
Bild som Bea fotat. Haha Julia sa att Ghetto såg ut som en dressyrprinsessa, hihi hon är ju det ^^

you're my happiness

Ghetto har vart helt underbar den här veckan, hon är verkligen min drömhäst! Jag fattar inte hur hon kan ha blivit så sjukt härlig att rida när bara jag ridit henne, kan inte fatta att det är jag som har lärt henne... Helt sjukt, hon gör precis som jag vill 95% av tiden vi rider numera! Har kunnat stå i lätt sits, ha långa tyglar och trava, på en rak väg. Hur många travhäster skulle liksom inte tagit tillfället i akt och dra iväg i full fart? Så fort jag säger "proo.." så skrittar hon sedan. Så fort jag sedan kortar tyglarna fattar hon allvaret och ger allt, hela tiden. Supermjuk åt båda hållen, tar både vänster och höger galopp, jättemjuk i munnen, vilar på stegen super snyggt i traven och är helt enkelt bäst all the time :)
 
Vi har haft lite problem med att fatta vänster galopp i skogen. Då jag red med Emma för nån dag sen sa hon att hon hade samma problem, och att det att hon förmodligen går lite böjd åt vänster hela tiden så hon får inte fram vänster bog. Provade att flytta henne för höger skänkel och sedan fatta galopp och det gick super! Så nu bemästrar vi det med, hihi.
 
 
En till glader bild som Bea tog!
 

döende

Som rubriken säger så  har jag legat döende i förkylning hela veckan. Så Ghetto har inte blivit riden sen i måndags, när vi hoppade. Men nu är jag nästan på benen igen! Så igår startade vi lite lugnt med ett kortare trav och skrittpass. Hon var superduktig och inte alls pigg, trodde typ att hon skulle springa som galen, hehe :p
 
Idag gjorde vi ungefär samma men med mer trav och lite längre sträcka och imorrn har jag planerat för galopp.
 
Under tiden vi inte har ridit har vi gjort annat såklart, i tisdags körde vi lite nh i regnet, i onsdags gick vi en liten promenad och igår så utvecklade vi nh träningen genom att gå i vattenpölar, vilket inte var något problem alls. Kunde skicka henne genom den stora pölen utan problem också, så duktig var hon :)
 
 
Bild som Bea tog i måndags, blir så glad av att kolla på dom! Minns hur nöjd jag var efter att vi hoppat så duktigt :D
 

blö

Typiskt, känner mig inte vidare pigg idag. Har åkt på mammas förkylning troligtvis. Orkar inteee.. Har inte tid! Har ju en massa grejer att träna till nu som jag måste vara frisk för att göra...
 
Igår iaf, så kom Bea för att fota mig och Ghetto. Började att värma upp i trav. Först kändes det jättebra, men sedan hände något, vet inte riktigt vad, och det började gå halvdåligt, som att vi inte var riktigt närvarande någon av oss. 
 
 
 
Som ni ser så gjorde Bea en fin knopp i pannan! :)
 
Bea bestämde att jag skulle få träna nedsittning vilket var ganska bra eftersom det ändå inte gick så bra ;) Började försöka och ja det gick ju såklart... dåligt, hehe. Sitter och skupar och skumpar och skumpar, Ghetto fattar ingenting och hittar ingen takt osv. Hon kan börja förstå vad jag vill i typ 3-4 steg och då sitter jag lite bättre men sentappar vi det igen... Blev inget fotande där som tur var utan Bea filmade istället, bättre för mig eftersom jag då kan se helheten sen.
 
Bea bestämde sig för att länga stiglädren ett hål vilket var bra kände jag sedan när v kortade dom igen! Tror jag ska rida med ett hål längre i framtiden :)
 
Bea hade varit duktig och släpat fram en cavaletti och ett litet hinder. Cavalettin gick utan problem, Ghetto kändes nästan precis som ridskolehästarna när man hoppar! Pigg och framåt men lyssnar ändå och blir defenitivt inte het. Superkul, och eftersom vi hoppade och körde cavaletti behövde vi inte koncentrera oss supermycket på form heller. Hon tvekade aldrig någon gång på cavalettin och var jättelätt att hålla i trav även i de konstigare svängarna jag gjorde, hehe...
 
 
HAHA, världens längsta häst över det lilla hindret!
 
Efter det lilla hindret några gåånger provade vi lite galopp. Kändes som att Bea var nöjd med den, kul att höra från experten på gångarterna ;) Nejmen Ghetto är ju så duktig så, inte särskilt snabb längre och gör så gott hon kan.
 
 
Hoppla :)
 
 
Fattar inte hur hon orkar och vill ta i såhär ibland, hon tycker ju att det är nog jobbigt att bara springa runt! Duktig :)
 
 
Sedan bestämde sig Bea för att höja hindret så vi skulle få till något som liknade ett ordentligt hopp och inte bara "superutsträckt över hindret". Sagt och gjort! Förta gången tvekade jag nog lite och drev nog inte tillräckligt så Ghetto stannade. Men sen satsade jag hårt andra gången och Ghetto tyckte det var så kul! Tog hindret en gång till och det gick lika bra det, Bea fick en riktigt bra bild med:
 
 
Har faktiskt aldrig gått så bra och enkelt att hoppa med Ghetto så det här var kul!
 
Bea tog ett par porträttbilder sen också men de tar vi en annan gång.

slams

Idag hade jag planerat att rida på planen igen. Dock kände jag mer för att "åkrida" (typ sitta med långa tyglar och trava runt lite) men det var så bra väder för planen så det fick bli det ändå. 
 
Påväg dit travade jag iaf fram med lite långa tyglar, Ghetto var dock ganska snabb men hon lyssnade ändå jättebra för såfort jag satt mig ner och använde rösten så började hon skritta igen.
 
Väl på plan så kom såklart en traktor när vi började värma upp i skritt... Jag blev jättesur men Ghetto brydde sig inte ett dugg utan undrade mest varför jag slutade rida så det var inget att bry sig om ändå :p duktig!
 
Tränade på lite grejer i trav som vi borde börja ta tag i nu, såsom ridvägar och jag som ska sitta ner... Tränade snett igenom och 20-metersvolter idag vilket gick ganska bra. Måste bara förbereda henne och rida lite mer igenom och inför snett igenom.  Försökte också lite skänkelvikning i trav men jag vet inte riktigt vad som hände med det? Jag gjorde det en gång sen glömde jag nog bort det, haha!
 
Och eftersom jag kände för att åkrida lite så fick det bli att träna nedsittning. Vilket är lite för ett skämt mellan Ghetto och mig, jag skumpar ju typ av!) Och herrejösses, hela världen guppar ju... Ghetto blir så less på mig och mitt skumpande så hon trodde nog hela tiden att hon skulle sakta av, vilket hon också gjorde ett antal gånger :p Så varvade med lite lättridning och nedsittning. Innan hade det inte gått jättebra i formen i traven och så men när jag började rida lätt mellan nedsittningarna insåg vi nog båda hur skönt det är egentligen för då gick det mycket bättre än innan...:)
 
Blev tillslut less på det eviga skumpandet så då började vi galoppera istället. Förut gruvade jag mig lite för det men nu längtade jag nästan, är ju så kul nu när det går bättre och bättre! Tror vi red fler varv den här gången än vi gjort förut, dock saktade hon av en gång för hon inte orkade hålla den, så fattade igen och tog ett varv till bara för att.
 
Bytte sedan varv och det gick lika bra där! Efter det så travade jag några varv där vi försökte få lite lägre form. Gick hyfsat. Skrittade på långa tyglar en stund och då insåg jag att jag ville prova galoppera igen eftersom det gått så bra. Kortade tyglarna och hejade på Ghetto lite (hon fattade direkt vad som var på gång då ^^) och bytte varv och fattade galopp. Hon blev lite övertaggad och tog några snabbare språng men hon var redan lite trött så hon fick snabbt den vanliga galoppen. Tog kanske 3-4 varv sen travade jag i lite lägre form i höger varv med. Skrittade sedan hem vilket hon var väldigt nöjd med :)
 
 
Snart kan man nästan börja kräva sånt här av henne! :)

vatten

Blev en uteritt igår (fredag). Jag var sugen på att träna galopp så det fick bli så. Uppvärmning på vägen i trav dock. 
 
Travade ganska långt helt utan krav med långa tyglar när hon bara sprang på och tittade sig omkring. Har märkt att det ger mig väldigt bra tid till att bara fokusera på mig själv, i början kändes det faktiskt lite konstigt att ha långa tyglar i traven, lite vingligt sådär. Visar ju bara på hur mycket jag borde träna min balans.
 
Vände sedan tillbaka samma väg och travade fast med lite krav. Inte jättemycket dock, hade ju tänkt fokusera på galoppen. Men på en raksträcka bjöd hon ändå på några riktiga drömsteg, för att vara ute då :)
 
 
Bruten tygellinje och allt men vi överlever nog.
 

Tog en galopp i en uppförsbacke som brukar vara ganska mjuk på vägen men nu var mjukare pga regnet. Gick super bra, hon får så mycket lättare med takten och formen när man är ute eftersom hon inte behöver svänga. Travade vidare efter det och sen in i skogen.
 
Var ganska mycket pölar på vägen men som tur var har vi tränat på det nästan varje dag sedan vi kom :D Så Ghetto har blivit riktigt modig när det gäller vattnet! 
 
När vi kom ut ur skogen och fram på en sandväg började vi träna lite fattningar. Hon tog alla ganska bra. Blev ju dock lite uppspelt men vilken häst blir inte det när man tränar galopp? Hon lugnar ju trots allt ner sig fort :) Sista galoppen fokuserade vi på en längre galopp utan massa avbrott för nya fattningar och hon rullade på och tyckte det var kul. Travade vidare för att "trava av" lite och hon sänkte sig och gick i en riktigt hygglig takt, lugnade sig superbra efter galopperna.
 
 
Mysig bild som Josse fotat :)

skamligt

Det är ju hemskt att inte skriva om så bra pass som de senaste har varit! Skäms på mig. Får dela in dem i tre olik inlägg då.
 
I förrgår (torsdag) red jag till ridplanen. Kom tyvärr inte ihåg så mycket förutom att galoppen kändes mycket starkare än vad den gjort tidigare. Det var riktigt roligt, man måste bara sitta och hålla om hela tiden så att hon inte tappar takten och det blir nån konstig blanding trav/galopp. Gjorde också lite skänkelvikningar vilket hon fattar bra, hon har blivit jätteduktig på att lyssna på skänklarna, både om man begär ställning eller flytta :)
 
 
For sedan till Hästivalen. Hejade på ridskolehästarna. Alltså, om jag var 15 cm kortare och inte "hade" Ghetto skulle jag be på mina bara knän om denna ponny. Ser ni hur perfekt han är eller?!?!?!?!?! Så söt.
 
 
 
Var ju tävlingar också. Ponnyhoppning. Jippie... Föräldrar... Såg många skräckexempel men några riktigt duktiga och fina ekipage med. Som denna, vart min favorit. Liten rackarns ponny som tog hem klassen utan en skrikande tant som rider från läktaren och med en duktig ryttare. Kul :D

pursuit of happiness

Har vart till stan en snabbis. Schampo, balsam och hårinpackning till mig. (Alla på rea) Påvägen hem blev det granngården. Köpte schampo till Ghetto. Också det på rea, score! ;)
 
Gårdagens sena kvällspass gick sådär. I kritten kändes hon jättefin och lyssnade bra men det är som att vi tappar bort oss på vägen, hon blir stressad och ur fokus och sedan "Slutar" jag att lyssna på henne ordentligt och slutar rida ordentligt med. Blir nästan alltid så i skogen, irriterande!
 
Men fina galopper tog hon trots allt, fin form och takt (om än kanske lite snabb) och en riktigt bra fattning från skritt i uppförsbacke, kul det iaf!
 
 
Bild från När Josse kom och fotade. Foto, Josse och redigering, jag. Idag blir det nog också att rida till planen!

RSS 2.0