Fin höstdag

(Fredag)
 
Höst är fint. Vart tvungen att ta en massa mobilbilder när jag och hetto skrittade i skogen.
 
 
Haha nästan synd att man inte har med sig kameran jämt, dessa är ju inte speciellt fina.
 

Tog och travade lite runt gropen och så, tog dessutom en galoppfattning när hon inte riktigt var beredd så hon var alltså inte supertaggad. Tog dock galoppfattning bra!
 
Skrittade efter galoppen för att lugna ner henne. När vi skulle trava körde hon bara upp huvudet och passade, bröt av till skritt varje gång så till slut gick det. Hon gjorde samma sak i backen där jag tänkt galoppera. Tog ner henne i skritt igen varje gång tills hon hade en takt i traven, då fick hon galoppera och hon hade då en riktigt bra galopp.
 
Efter det här blev hon lite dampig, red runt lite mer och biland vägrade hon gå osv som hon gjorde förut. Dock så fick hon aldrig för sig att ställa sig och försöka få av mig som hon gjorde hela tiden då ;)
 
Såg en lastbil och en fyrhjuling när vi var längst upp på gropen så red åt det motsatta hållet genom skogen hemmåt. Ville få en ordentlig trav innan vi slutade så gick upp för en sista backe. Det var ju bara att drömma om trav där, försökte allt möjligt men det gick absolut inte. Längst upppå backen fick hon dock rätt fin trav några gånger så då kände jag mig nöjd sen gick vi hem.
 
Hade faktiskt inte förväntat mig så mycket av detta pass då jag har sjuk träningsvärk i hela kroppen från lektionen på Erik i torsdags!

Balansträning Erik torsdag

Fick rida Erik igen, nu på dressyren, kul! Vi skulle ha balansträning, toppen tänkte jag. Behövs ju...
 
I början gjorde vi lite uppvärmning på oss själva. Vi gjorde bl.a. grodan, haha jag kom ihåg hur dålig jag var på det första gången jag gjorde det! Gick typ inte ens! Nu gick det dock utan problem ;)
 
Blev lite besviken först när jag insåg att jag insåg att man måste ha halsförlängaren på Erik, inget roligt ju... Den gör ju liksom "allt jobb". Men det var dock himla bra just den här lektionen när vi skulle rida utan stigbyglar eftersom han får mycket skönare steg då.
 
Började med att trava och rida lätt utan stigbyglar. Sen stod vi upp två steg och satt ner ett. Hade sån mjölksyra i låren så jag ville typ dö en stund.. Just då är det skönt att bara sitta ner i traven utan stigbyglar! Sedan gick vi in på volterna och jobbade i skritt trav och galopp. Var lite nervös för galoppen men det gick sjukt bra, han hade sån himla skön galopp. Det är ju bara att se till så att man har lite driv så dom inte gör ett oväntat avbrott :)
 
Vi tränade lite galoppfattningar från skritt med. Gick himla bra, Erik blev lite pigg där mot slutet faktiskt.
 
Sammanfattningsvis kan jag säga att jag red mycket bättre utan stigbyglar! Kom mycket djupare ner och blev mer aktiv hela jag i sitsen. Träningsvärk? Ja, värre än någonsin. Överallt.
 
 

What's that coming over the hill?

Blev ett lugnt "lulla på" pass idag i skogen. Skrittade omkring på lite vägar i skogen runt gropen i låg form och väldigt lugnt och chill. Travade lite uppepå gropen och red sedan skogen ner igen. Eftersom jag tycker det är så roligt att klättra så tog vi också och gick upp för en sandbacke. Där såg vi dessutom ett rådjur :)

Det var också en stor sandhög + två traktorer mitt ivägen där vi brukar skritta fram! Jättehemskt tyckte ghetto så hon fick stå och kolla en stund och fick en massa beröm när hon snällt gick emellan sandhögen och traktorn. Tror hon var lite stolt över sig själv ;)

Soligt och fint

Blev ju som sagt dressyrpass idag. Behövdes verkligen efter den dåliga veckan vi haft! Eller tja, hon har ju varit duktig på att galoppera men blivit otroligt stressad och hård alla gånger (dock inget att jämföra med hur det var förut!)
Ghetto hade iaf en grym trav, bra tryck och bra form. Tränade lite fattningar i trav vilket vi börjat få kläm på nu, hon höll formen mycket lättare nu än förut. Höll på lite med trav-skritt-trav på fyrkantspåret.
Körde lite volt sedan vilket var ganska längesen pga underlaget. Är ju ganska gropigt och lutande osv så det blev väl inte världsbäst voltträning men ganska bra gick det ju iaf med tanke på omständigheterna ;) 
Hade sedan bestämt mig för att jag skulle våga galoppera där ute på åkern. Har ju.. inga bra minnen av det faktiskt, hehe. Hade som mål att iaf fatta galopp en gång, bara för att "komma över det där". Fattade först vänster galopp och Ghetto var så duktig och fattade direkt och var inge dragig alls! Försökte hålla oss på en stor volt men hon sköt ut höger bog så mycket (samma sak i höger galopp, fast vänster bog då) så kunde inte svänga riktigt ordentligt halva delen av volten så det blev lite träning på fattningar! Körde hal volten galopp, saktade sedan av och fattade igen. Hon fattade hela tiden och tyckte det var jättekul att springa lite.
Märks verkligen att hon tycker det är jobbigt och lite upphetsande att galoppera för efter galopperna så var hon alldeles svettig och innan det var hon inge svettig alls..^^ Bara att träna!
Travade sedan av i låg form på fyrkanten och skrittade sedan ett tag runt på åkern.
 
Färskingbild från mobilen. Dirr efter att vi skrittat av :)

Dressyrpass!

Kör ett dressyrpass i eftermiddag på åkern har jag bestämt. Hoppas att det inte är så blött, isf ska vi köra lite galopp med. :) Ursäkta förra inlägget, lagg i appen.

lala

Hdjfkf

Höst

Nu är det höst! Finns sjukt mycket att skriva om som hänt men det skulle bli alltför långt inlägg. Ghetto har iaf flyttat tillbaka till Gunnar nu och mår bra osv :)
 
BLOGG.SE HAR GJORT EN APP!!! Upptäckte vi i skolan härom veckan! Därför tänkte jag göra ett nytt försök till det här med bloggandet. Vi börjar med en mjukstart genom att lägga upp lite bilder från finalen i Nolaskogscupen på ridskolan. For dit för att fota Josse, men såg såklart massa andra söta ponnysar som också fastnade på bild (speciellt vita/gråa!)
 
 
 
 
 
 
Tyvärr så rev Josse och Chancy sista hindret i grundomgången så de gick inte vidare till omhoppning :( men fint var det och snabb gick det!
 
 

RSS 2.0