fest med släkten

Efter att jag ridit brummade jag med moppen till pappa. Där vankades fest i partypalatset och kan inte annat än säga att vi hade grymt roligt. Ingen har roligare släkt än jag alltså! Träffade hur många personer som helst som jag inte sett på jättelänge. Fick krans, åt massa mat, öste musik och pappa lärde mig dansa foxtrott.
 
Sen blev jag less på all seriös dans så rockade loss med min faster. Hon är typ 50+ men beter sig som typ.. 25, haha! Vi hade nåt fett kul iaf! Träffade också en barndomsvän som är fem år äldre än mig som tydligen bosatt sig i Stockholm. Hade absolut ingen aning om det...
 
 
Var så duktig och kom ihåg att ta med kameran till pappa men sen glömde jag den där! Så detta är den enda bilden jag fick..:( Ska dock fråga pappa om han kan skicka de bilder jag tog med hans kamera.
 
For hem därifrån runt kvart i två. Då drog Carmen och pappa vidare nånstans jag inte vet vart medan Kalle och jag satt oss och kollade på tv. Slocknade båda två runt halv tre sen sov jag sittandes till sisådär.. åtta.. Då kunde jag inte sova mer så tog mitt pick och pack och drog iväg tilll stallet en stund.

midsommarafton

Finns säkert en miljon inlägg på blogg.se med just denna rubriken men.. jag kom helt enkelt inte på något bättre för att beskriva denna minnesvärda dag.
 
Började med att kliva upp åtta, fara ut till stallet och ta hand om Ghetto samt rida. Trodde ridningen skulle gå sämre än vad det gjorde sist men det gick faktiskt lite bättre. Tog en galopp som fick godkänt i betyg med. Den första när vi var ensamma ute så jag hade inte så stora förväntningar. Där vi är tvugna att skritta pga underlaget så ställde jag igenom mycket. Formen i skritten satt också supermycket bättre än vad den gjort tidigare i veckan.
 
Minns faktiskt inte så mycet mer förutom att första traven i skogen efter maskinerna blev riktigt bra också.. synd. Glömsk man är, det var ju bara igår, jaja.
 
 
Mys :)
 
 

slagsmål

Bea var ju med i torsdags när vi släppte ihop hästarna när Quixtep kommit. Det hela slutade lite oväntat, tror att alla hade förväntat sig att Ghetto skulle stå i ett hörn och pipa så som hon kan göra ibland men det slutade och började med att Quixtep fick världens smäll, av Baron! Helt otippat.
 
 
 
 
 
 
Haha, vet att bilden är otroligt fail redigerad men jag blev så ledsen när jag zoomade ut och såg det så jag orkade inte börja om :D
 
 
Quixtep och Baron slåss.
 
 

Några bilder har jag tagit och några har Bea tagit. Om ni undrar liksom. Tror dock att Bea har tagit de flesta den här gången.

here we go again

Eftersom mobilen inte hängde med i nya blogg.se så blir tyvärr detta inlägg bildlöst! Om datorn håller så blir det istället bilder ikväll eller imorrn...
 

Men idag var det iaf ridning på schemat. Ridningen ha rju inte gått så bra sedan flytten men det är ju inte så konstigt heller, att titta på allt annat istället för att lyssna är ju mycket roligare när man är ny. Så tänkte idag innan vi for ut att "Det får gå som det går, och går det inte så gör det inte det. Det kommer." Förväntade mig att det skulle bli halvtaskig trav och spänd häst alltså, speciellt med tanke på blåsten.
 
Så blev det också, i början. Ghetto var jättespänd men hon fick skritta på i sin egen takt på långa tyglar ändå. jag hade ju liksom bestämt mig..;) Så körde lite uppvärmning med trav-skritt övergångar. Gick väl sådär. 
 
Efter att vi hade skrittat en lång bit igen och kommit in på en ok väg i skogen igen där man kan trava lite så gjorde vi det. Och oj vad fin hon var! Släppte efter allting och betedde sig som hon aldrig gjort annat. Jag blev jätteglad och överberömde henne så fort hon gjorde som jag ville, haha.
 
Eftersom allt gått så bra och vi travat på ett tag i den där fina traven så tog vi ett slarv varv runt en pytteliten skog där hon bara fick springa på lite och hoppade över en liten gren över en stig påväg hem. Kul tyckte Ghetto!
 
Sista biten hem mötte vi också en 4 årig travhäst som tydligen visste om Ghetto. Vi följdes åt och snackade ett tag, lite kul med nån som har samma takt i skritten som Ghetto ungefär, hehe...
 
Iaf jättelyckat pass idag! Ikväll ska Bea med och kolla läget och sen kommer Quixtep så då ska vi släppa ihop hästarna. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran utifall det skule bli lite mer action... Dock inget jag hoppas på. Men miljön runt hagen är så fin så det skulle va kul att få några fina bilder iaf!
 
So long.

gofika

Gofika från avslutningen. Åååååh jag vill bara äta upp alla förbaskade ryttarrutor som bara skriker efter mig i frysen...
 
 
Ni vet kladdkaka? Och ni vet kokos..? Det är ryttarrutor. Så underbart goda kakor så det finns inte.
 
Detta receptet använde jag.
 
175 gr smör
4 ägg
4.5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
7 msk kakao
1 krm salt

Glasyr75 gr smör
1 påse kokos (200gr)
2 dl strösocker
1.5 dl grädde
1 dl sirap


Ugnsvärme - 200 grader

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt, blanda sedan alla de torra ingredienserna och sikta ner det i äggblandningen. Vispa sist ner det smälta smöret. Grädda i 200 grader i 10 minuter i en bakplåt 20x25 cm med bakplåtspapper.

Blanda under tiden ingredienserna till glasyren och låt koka på svag värme i ca. 5 minuter. Tag ut bottnen ur ugnen och bred på glasyren. Grädda i ytterligare i 10 minuter i 200 grader.
 
Härifrån

umeå

När jag kom till stallet typ kvart över tolv så var Baron uppe på transporten påväg till Umeå. Ghetto stod i boxen och var lite förtvivlad men lugnade sig ju efter ett tag när de farit. När hon ändå var ganska stressad så kände jag inte riktigt för att rida så det blev en promenad på okända marker istället. Jättespännande tyckte Ghetto men vissa gånger kunde hon slappna av och gå ganska lugnt iaf. Hon är ju inte den sortens häst som vägrar gå, skyggar, kastar sig osv iaf, skönt det :D Hon blåser bara upp sig lite. 
 
Måste skriva om igårkväll med. Alltså kvälllarna när jag kommer till stalet gör verkligen mina dagar. Ghetto kommer i hagen, gnäggar när hon får syn på mig och är hur gullig som helst. Orkade inte ta in bägge hästarna bara för att borsta upp henne så testade i hagen för att se om hon skulle stå kvar. Det gjorde hon faktiskt, helt stilla hela tiden medan Baron gick omkring och undrade vad som stod på. Härligt!
 
 
Här stod hon mest hela tiden när jag borstade, sötan.
 

Hon följde efter mig en stund i hagen men sedan blev gräset jätteintressant..^^
 

de kan sina presidenter

Kollade på Ellen DeGeneres show när jag kom hem från stallet. Somnade också men det hör inte hit. Där var iaf två ungar, Rainer, 6, och Atticus, 3. De är grymma och kan typ allt om USA:s presidenter. Jag menar, 3 och 6 år?! Bryr man sig om sånt då?!


Kolla i början när han säger varför han vill att Barack Obama ska vinna presidentvalet. Smart unge! Hehe, Ellens reaktion sen också :)

ett nytt försök

Igår när jag var ut med Ghetto så skrittade vi ju bara eftersom det var första gången hon var ute ensam. Idag kände jag redan från början att hon var mycket mindre spänd så vi travade på det flesta sträckor där jag tycker det är lämpligt för henne än så länge, nu när hon går barfota. Jag tror hon tyckte det var roligt, pigg var hon iaf. Mycket mer än slarvig trav blev det inte dock eftersom hon fortfarande är ganska spänd på vad som händer överallt. Men det tar sig väl.

Hon var så mysig och kom direkt när hon såg mig i hagen, även fast Baron total ignorerade mig. Hjärtehästen :) Imorrn så ska Baron till Umeå för att kolla upp en sak så då blir Ghetto ensam ganska länge. Ska passa på att vara där då så hon inte blir alldeles ensam iaf.

fin kväll

Philip tog tillfället i akt att få hälsa på lilla prinsessan igen så han följde med mig till stallet ikväll. Tog in Baron och Ghetto, gav mat till Ghetto, bytte vatten, kolla såret, borsta osv...

Ghetto var jättesöt när vi kom till hagen. Hon kom travandes och gnäggandes, sen vände hon ner till Baron, åt gräs, kom springandes tillbaka, ner till Baron osv. Hon såg så glad ut när hon sprang runt där och hade sig, hon fick tom fart på Baron ett tag med så de galopperade någon meter tillsammans, söta! Här kommer hon gåendes mot Philip, hihi sötnosarna :)
Förresten, när vi borstade henne stod både jag och Philip och borstade samtidigt. På varsin sida. Observera att Philip är för Ghetto en helt okänd person! Hon stod som ett ljus och var hur snäll som helst. Han fick tom krama henne, typ runt magen (!) utan att hon brydde sig. Så snäll så!

första ridturen ensamma

Var ju ut med Emma igårkväll när jag och mamma for till stallet igen. Det gick bra, Ghetto var ju såklart lite spänd och så men jag tror hon tyckte det var bra att kunna gå och skydda sig bakom Baron.
Imorse red jag ut ensam. Det var ju en helt annan historia, haha. Har aldrig sett henne så uppspelt. Red nästan samma sväng som igår men kortare. Och skrittade dessutom hela vägen, kändes lättast så.
Ghetto har förövrigt blivit en tvärtom-häst mot för vad hon var. Oroade mig lite för att hon skulle vara elak mot Emma imorse men hon hade tydligen varit jättesnäll, kul! Och ute är hon spänd och nervös mest hela tiden, inte som i Gerdal där hon lunkar på med huhvudet i marken. Men det kommer väl.

Var nyss på rusta och köpte en hink och en diskborste. Tänkte köpa en svamp med men det fanns inte. Inte utan bilvax i iaf och vad jag vet är Ghetto inte i behov av nåt bilvax. Tror jag tänker införa som ny trend att ha hink istället för väska. Hur snyggt?! Folk som sett mig efter vägen måste iaf trott att jag skulle storstäda eller nåt.


godmorgon..!

Sitter för tillfället och äter frukost. Ska snart iväg och se hur prinsessan har det och sedan ut en sväng. So long!




Nykommen igår

Färdigflyttat!

Nu är Ghetto färdigflyttad. Allt har bara rullat på och gått bra faktiskt. När vi kom till "hennes nya hem" så var allt såklart spännande men hon var ändå rätt cool. Stod i boxen ett tag medan jag tog bort skydd och flätan i svansen. Sedan fick hon gå ut. Först stod hon i hagen bredvid Emmas häst, Baron, men det gick så bra och var alldeles lugnt så vi släppte ihop dom nästan direkt. Allihop hade förväntat sig lite action men det här var vad vi fick...



Baron blev Ghettos nya bitch.. De stod nästan direkt och bara kliade varandra. Skönt ändå!



Till en början var gräset mer spännande än Baron men sedan fann de varandra rätt snabbt..:)





Haha Ghetto ser så liten ut i jämförelse med Baron.., han är värsta biffen ju :p

Jag och mamma ska strax till stallet igen för att packa upp lite grejor och ställa iordning och sådär! Vart tvungen att lite hastigt fara till Granngården eftersom de stänger klockan två. Men nu är det gjort iaf.

Skolavslutning, yeah

Några få bilder från avslutningen igår.



Såhär såg klassen ut när vi spärrade upp våra ögon i solen. Så snälla och fina va..



Såhär såg jag och Linda ut när vi spände oss.



Haha behöver jag kommentera det här..?



Kontrollfreak som jag kan vara fick jag lov att gå ut och fota mig själv. Ensam. I skuggan, det blir bättre bilder då. Men kallt var det.

På kvällen drog vi ett gäng tjejer till okänt ställe och grillade. Trevligt värre. Tre stycken badade, räkna inte med att jag gjorde det. Huvva. Luktar en massa med rök nu så..... ska väl träna om typ en timme sen ska jag väl duscha nån gång med innan kvällens planer tar vid.

nystart

Nu kan vi köra ett inledande och sentimentalt inlägg! Sisådär 10 sekunder efter det första, de ni!

Detta är, när man tänker efter verkligen en nystart på livet. Jag får det jag alltid drömt om, en "egen häst" att ha hand om över sommaren. Bara jag. Och inte vilken häst som helst, världens vackraste, Ghettos Miracle. Anländer hos "mig" på söndag! Dööör av nervositet.

För det andra så slutar äntligen det sämsta året i hela mitt liv. Jag kan inte säga annat än att nian har varit ett riktigt pissår. Veckorna innan jul och ca 3 månader i början på i år minns jag nästan ingenting av. Finns kanske nån som förstår varför, eller jag vet inte.., kanske ingen. Var som en stängd mussla, säger kanske en del.

För det tredje så kan man nu hoppas på att slippa alla SKETNA, FULA, FALSKA och inte minst sagt ÄCKLIGA människor från högland. Gonna miss yooouuuu, haha INTE! :D

Hejdooooo <3<3<3<3<3<3<3<3

lyckan



För att inte göra första inlägget så inledande och sentimentalt så bju vi på denna! Världens finaste pålle

RSS 2.0