ambitiöst

Kom inte ihåg suuuper mycket av söndagens pass men kom iaf ihåg att det var amazing så kan ju skriva lite iaf!
 
Började med att trava på ca 2-3 dm. för korta tyglar för att se hur hon skulle reagera, dessutom på ett ställe där vi brukar träna fattningar så hon kan bli lite uppspelt där. Men det gick suuuper, hon chillade på i en helt okej takt! När vi hade travat så genom hela den sträckan och kom ut till husen började hon dock undra vad som var frågan och och sänkte sig så mycket så att hon fick kontakt med bettet några steg = super låg form. Sötan! Haha här sitter man och försöker chill-rida, då ska hon jobba ^^
 
Genom skogen och blötmark och sedan en helt fantastisk trav efter hela vägen. Gick ner på den nya vägen jag hittat och gick över bron (vilket faktiskt inte var några problem alls!). Skrittade upp för en ganska lång och brant backe. När det planat ut och blivit bättre underlag fattade jag galopp och galopperade tills backens slut, vilket blir ganska långt för henne att hålla en bra galopp i. Tror hon tyckte det var roligt :)
 
Kom sedan ner på stället där vi travat från början. Skrittade tills skogen då jag kom på att vi kan ju vända och ta en galopp till iaf. Så det gjorde vi, och Ghetto gick riktigt fint och, för att vara henne, samlad och lugn  galopp. Hopn rullade på och jobbade hur bra som helst!
 
Skrittade genom skogen, kom ut på "våran" väg och där gick jag åt fel håll för att ta och trava den långa vägen hem, ca 2-2,5 km. Ghetto hade en helt fantastisk trav och där gällde det verkligen att rida med känsla, känsla och känsla! Så roligt. Efter korna så blev det hemåt och hon vart nog lite trött eftersom det vart ett jobbigare pass än jag räknat med så krävde bara några sista bra steg innan vi saktade av och skrittade helt lugnt hem.
 
Väl hemma stod hon bara och hängde med huvudet och halvsov medan jag svampade av henne lite.
 
 
Tinne Vilhelmson Silfvén och "Anton". Tävlar i Sveriges dressyrlag i OS. Snygga! Titta på OS för tusan, Sverige har riktiga medaljchanser!! Bild Härifrån

träningsrunda

Som rubriken blev det en träningsrunda idag där travisarna brukar springa runt ^^ Dock så springer vi mycket finare än dom!
 
I skritten körde jag lite som vårat korta skrittpass igår, lite finlir med formen. Försökte se till att det kändes som att "rida i uppförsbacke" hela tiden. Det betyder att hästen sänker baken och höjer ryggen, vilket är bra. I skritten går det jättebra och i traven skötte hon sig exemplariskt också ca 90% av tiden. kul!
 
Avslutade med ca 3 galopper på fältet i skogen. Hon tog fattningarna ganska bra och första galoppen blev ganska lugn. Andra galoppen blev lite för snabb och den tredje blev lite "nu förstår jag inte matte, ska vi trava eller galoppera?". Haha. Men det gick ganska bra ändå, speciellt traven på vägen.
 
 
"Rida hästen i uppförsbacke". Haha skämt åsido. Lite snubbel.
 
Var i Sundsvall igår så passade på att köpa ett nytt bett. Blev detta efter rekommendation av både Bea och Emma.
 
Funkar bra tycker jag :)

världens finaste

De två senaste dagarna har jag och Ghetto tagit det hyfsat lugnt, vi har taggat till dagens pass när Josse skulle komma! :) Men igår tränade vi lite fattningar och gick bla. över en träbro vilket var spännande!
 
Idag skulle ju som sagt Josse komma och ta lite bilder. Var lite orolig eftersom sist vi var på plan utan sällskap gick det pissdåligt verkligen!
 
När vi gick till plan hade jag en riktig bra känsla redan från början, hon skrittade i en helt okej lugn takt på långa tyglar och tog det chill. När jag kortade tyglarna började hon direkt jobba av sig själv, var jättemjuk i båda sidorna och var allmänt trevlig! Ironiskt nog så var det enda som saknades lite driv framåt.
 
 
 
Började med skritt i båda varven på volten. Höger blir lättare och lättare, nu ställde hon sig lika lätt som åt vänster :)
 
 
 
 
 
Tog sedan trav på fyrkanten. Hon bjöd till och var otroligt lätt att ha att göra med!
 
 
Hon har blivit riktigt grym på hörnplaceringar i vänster varv nu. Tänk att det var åt det hållet vi gick omkull i i februari pga för mycket lutning och hal plan...
 
 
 
Provade sedan på volt. Har nog aldrig gått så bra och enkelt! :D
 
 
 
Bytte varv. Är ju det svåra varvet så det var såklart lite sämre. Men hon har nog aldrig varit så bra i det varvet för att vara det svåra :) Genade nästan ingenting, och då var hon inte omöjlig att få ut där man vill ha henne igen heller.
 
 
 
Tränade lite skänkelvikning. Har bara gjort det lite, litegrann ibland. Tycker hon var duktig för att inte h gjort det nästan nåt alls. Gick bättre för höger skänkel faktiskt, har ju tjatat på henne så mycket om den så hon flyttade nästan direkt...
 
 
 
 
Försökte göra lite öppna. Den går dock bättre i vänster varv. Bjuder på minen, kommer komma mååånga fler i galoppen!
 

Skulle sedan prova lite galopp. Eftersom Bea har hört om att vi börjat galoppera på plan så ville hon såklart ha bilder, hihi! Så det blev några varv i galopp åt båda hållen idag med. Var lite nervös innan vilket Ghetto kände men vi travade på lite på en volt innan så då kändes det bättre.
 
Ha lite överseende tack! Inga särskilt vackra bilder men jag är supernöjd eftersom hon verkligen försöker! :)
 
 
Ungefär såhär såg det ut för det mesta.
 
 
Och ja.., styrningen blir lite som den blir!  Bara hon håller galoppen är jag nöjd!
 
 
Höger galoppfattning gick inte jättebra, men till slut förstod hon var det var frågan om så fattningen åt vänster gick ganska bra faktiskt. Här kunde jag tom driva in henne i liiite form på den här långsidan! Är så himla stolt över henne :D
 
 
Resten, förutom den långsidan såg mer ut såhär.
 
 
Men ibland kan man bjuda till!
 
(zooma gärna in mitt ansikte i galoppbilderna för att få dagens skratt.) (tur att Ghetto är snygg iaf)
 

Är så rackarns nöjd över Ghetto! Efter detta tog vi en galopp uppför fältet nedanför planen och sedan gick vi hem :)

så förbannat lycklig

Ghetto är världens bästa häst, hon gick SÅ STÖRT BRA idag, bilder kommer :D Fullkomligt sammarbetsvillig, hela tiden. Hjärtat :')

mycket har hänt

Det har hänt ganska mycket sen sist, åkt i backen, tränat galoppfattningar och ridit med Anjelita och hennes nya medryttare. Galoppfattningarna går bättre och bättre, igår efter att vi skiljts från Brolle och Pelle så tog vi några fattningar på en raksräcka i skogen. Ghetto tyckte det var jättekul (såklart, haha...) och var jätteduktig och fattade direkt varje gång. Två stycken tog vi tom. från skritt :)
 
Idag var jag till plan med Emma och Quix. Gått ganska dåligt de senaste två dagarna, förutom fattningarna igår. I förrgår när jag var på planen så åkte jag ju av i galoppen! Haha så typiskt mig. Så det kändes ganska bra att Emma var med idag. 
 
Ghetto gick hur bra som helst. Fick dessutom bekräftat att jag behöver korta tyglarna lite så att hon tar mer stöd och på så sätt får hjälp med balansen. Hon gick då hur fint som helst i traven (så länge hon orkar då, ett par steg åt gången)!
 
Sedan gjorde vi ett nytt galoppförsök. Alla fattningar blev dock väldigt dåliga :( Men den gick 1000 gånger bättre än i förrgår. Tog åt båda hållen och hon var nog ganska glad att bara behöva koncentrera sig på att springa framåt..
 
Innan vi gick hem igen så gick vi längst ner på fältet nedanför planen och galopperade upp. Mysigt! Gräset var dock typ en meter så det kändes nästan som att stigbyglarna skulle fastna ett tag.. :p
 
 
Bild från i februari. Gud vad jag tyckte hon gick bra här... Haha! Sån himla skillnad nu. Där hade vi bara ridit ut och gjort i princip samma hur länge som helst vilket resulterade i en sjuuukt stel Ghetto. Idag var hon super böjlig åt båda hållen, blir så när man kan börja jobba med skänklarna ute i skogen med, utan att hästen blir helt galen :)

Galoppträning

Har börjat jobba mer med galoppen nu sen Bea var här och taggade mig! Till en början sprang hon bara när jag gjorde galoppskänkel men det går bättre och bättre, hon lär sig verkligen fort. Har fått några riktigt okej fattningar sen i lördags, känns super bra! Då vet man att hon börjar förstå vad som är frågan om. 
 
Idag for jag en sväng på planen med Julia och Baron. Ghetto var superstressad både igår och idag så det kändes bra att vi skulle till planen och dessutom ha Baron med, då är det väldigt liten chans att hon stressar upp sig. Och det gjorde hon inte heller! Men nästa gång jag rider till planen får det nog bli en svalare dag eller på kvällen, höll typ på att dö ett tag. Men Ghetto var riktigt duktig, mycket mindre stel åt höger än förra gången. 
 
Funderade på att prova galoppera också nu när hon tar fattningarna ganska bra. Har känt att hon oftast fattar höger så även fast höger varv brukar vara sämre så provade jag det. Det gick! Inte världens finaste galopp, verkligen inte, men hon galopperade en stund iaf, och hon drog ingenting alls. Jag satt faktiskt och drev litegrann, hehe... 
 
Detta var riktigt kul, kom faktiskt inte ihåg när jag galopperade med Ghetto på en ridplan förut, så riktigt längesen var det! 
 

Regnig dag

Nu tror jag inte det regnar längre, men såklart så ska det regna för fullt när jag ska rida. Blev iaf grymt otaggad på att gå ut igen när jag tagit in Ghetto. Segade på med borstningen och allt i hopp om att det skulle avta, men icke.
 
Blev då istället på med regntäcke och köra lite NH som jag har velat göra länge. Ghetto var jätteduktig och följde minsta vink faktiskt. Ändå har vi inte tränat särskilt mycket på ett tag. Men det var som att så fort hon fattade vad som var på gång så var hon med på noterna.
 
 
En av de första gångerna jag träffade Ghetto, 100000 år gammal bild alltså
 

Blev nästan sugen på att försöka longera igen någon gång, så fort jag skickade ut henne på en volt ville hon nästan börja jobba och sänka sig. Men det lär nog inte bli så mycket av det, finns så mycket annat att träna på för tillfället!

You have stolen my heart

Känner att jag måste skriva om ridpasset igår. Inget mer, för då blir det så mycket tråkig text som ändå igen bryr sig om! ;) Varnar för att ni kan få se bilder på nån som ibland/ofta sitter som ett jäkla mähä! Haha, så himla fult. Men nu sa jag ta tag i det, lovar :)
 
 
 
Här jobbar vi på volt runt Bea, hade värsta känslan redan ifrån början. Hon var skit duktig på att ställa sig åt vänster, mjuk och fin. Nu har vi bytt bra varv igen.. haha.
 
 
Höger var däremot ganska svårt. Tur att Bea var tjurig och tjatade på mig. Tillslut tog jag dock av stigbyglarna och drev som attans med höger. Fick faktiskt ta till klacken ibland, kändes lite dumt men det funkade och efter en stund gick det ganska bra iaf. 
 
 
 
Paus!! Blev ju cp trött i höger ben, haha!
 
 
Stretching..;)
 
 
Började trava i det dåliga varvet på volten. Gick sådär, blev mycket gening eftersom jag var så trött i benen redan... Här krullar hon ihop sig en aning för mycket, det är ganska vanligt men det är väl ännu en grej att träna på. Ska kolla om det finns några koner vid hindrena också, underlättar lite på volt.
 
 
Fortfarande för mycket krull med rätt okej ändå :)
 
 
Körde sedan på fyrkanten. Kan man vara mer stolt eller?! Hjärtehäst  ♥ 
 
 
Körde med tredelat bett, lånar ett av Emma. Tror hon trivdes med det :) Skulle visa Bea vad som hände om jag släppte tyglarna när jag blev för trött i början på volten, och vad gör hon? Stannar... Så går det när man slutar rida ;)
 
 
 
Haha, i slutet! Skönt tyckte hon.
 

Jag måste komma ihåg att när jag rider lätt långsammare och sänker händerna så går hon också bättre. Märks jättetydligt verkligen. Och såklart att hänga med hela tiden, ha liiite kortare tyglar och TRAMPA NER HÄLARNA!!! GHAAAA SÅ FULT ATT INTE GÖRA DET!!!! 
 

hårdträning

Bea kom och fotade mig och Ghetto idag på ridplanen. Sammanfattat kort så gick Ghetto som en dröm, vi började nästan tro att hon fått för sig att hon också är ett halvblod, som Quix och Baron. Skriver mer noggrant imorrn, är så trött nu.
 
 
 
I skritten bjuder hon till såhär mest hela tiden, så duktig! :)
 
 
 
Trav, när jag orkar rida ser det ut såhär, och gud vad jobbigt det var.. Måste bli mer träning på plan i framtiden!
 
 
Är så himla glad att Bea tog sig tid att komma! Hon tog hela 659 bilder, inte dåligt!!
 

slappt

Igår var både jag och Ghetto riktigt slappa för det var riktigt varmt, typ 22-23 grader i skuggan! Så varken jag eller hon kände för att göra nåt seriöst.

 

Var iaf planerat att rida arnäsleden upp till grusgropen.Värmde upp likadant som vanligt, kravlös skritt (förutom att hon ska lyssna på start och broms då) och likadan trav. När vi kom ut ur skogen började jag kräva lite av henne på vägen i skritten och det gick super, likadant som det varit hela den här veckan. Sedan gick vi förbi ett hus där det satt lite folk som jag stannade och pratade med. De tyckte Ghetto var jättefin :D (De hade förmodligen sett när vi jobbade lite på vägen) Där vid huset kom det också en hund i full fart mot oss men Ghetto brydde sig inte alls, cool ^^

 

Skrittade vidare och nu var vi verkligen lata. Ghetto gick med nosen i marken genom skogen och uppe på vägen igen när vi travade så gick hon på lite halvlånga tyglar i en bra och taktmässig trav hela tiden. Inne i skogen igen travade vi i en backe, på slutet hade jag helt långa tyglar och när backen var slut stannade hon av sig själv, haha! Kände att det blev för mycket där uppe på backen med alla flugor och värmen så då vände vi hemåt igen. Skönt att bara kunna sitta och åka nån gång, hehe.

 

Idag så¨hade jag lite bråttom så det blev bara en skrittur på ca 40 min. Kollade en stig jag sett som gick upp i skogen men vi kom inte så långt.


pärlan

Idag när jag for (se: cyklade..) till stallet så var jag riktigt nere och ledsen, försökte göra bort det den där halvtimmen på cykeln dit men det gick inge vidare. Vad gör då hästen? Jo, beter sig som världens bästa, mest väluppfostrade ridhäst. Verkligen, ridhäst! Fanns nästan inte ett minne blott av att Ghetto tidigare varit travhäst större delen av sitt liv. Travade på i en taktmässig trav, med lite lösare tyglar och vanligt tränsbett. Helt underbart.
 
Bestämde mig iaf för att verkligen försöka rida bra idag, redan från skritten bestämde jag det. Hon lyssnade hur bra som helst på både start (som vanligt ;) ) och broms. Bestämde mig också för att inte hålla på så onödigt mycket med händerna utan bara göra nåt när jag vill att hon ska sansa, visade sig vara ett klokt beslut.
 
Efter vi hade travat igång lite började jag ställa och böja henne (efter att vi gått förbi en läskig bil som inte brukar stå just där!) och hon sökte sig ner jättebra. Gick och höll på så ett tag och sen provade vi att trava igen. Ställde och böjde lite mindre där men effekten satt kvar från skritten. Hade världens underbaraste känsla större delen av passet, behövde verkligen driva fram henne till den där formen, sån otrolig känsla som jag är osäker på om jag haft så tydligt någon gång på henne.
 
 
Riktigt såhär djup blev hon dock inte, men hon har dock aldrig gått så bra som idag ute i skogen heller. På god väg! Jag kände också att när Ghetto var så cool så kunde jag anstränga mig för att få bort den där hemska sitsen på bilden...
 
Allt hade gått så himla bra i traven och skritten utan bråk så påväg hem bestämde jag mig för att prova galoppera upp för en liten backe. Vände och Ghetto förstod nästan vad som var på gång. Tog två lite snabbare galoppsprång men sedan hade och en jämn och ganska lugn galopp för att vara henne och jag kom alldeles av mig och satt där med tyglarna hängandes. Hon höll dock ändå samma tempo vilket var riktigt kul! Kände verkligen under hela tiden under ridturen att det var jag som red och inte bara satt där. Äntligen.
 
Men ja, Ghetto är verkligen speciell. Lättar alltid upp humöret. Vad hade jag liksom gjort om jag inte farit till henne idag? Gått och deppat hela dan? Går ju inte för sig. Dock är jag sjukt trött men det är väl en annan femma.

tisdag

Egentligen hade jag och Julia planerat att rida idag men när hon tagi in Baron och skulle kratsa hovarna så var skon lös och böjd, typiskt! Så det blev en runda bara jag och Ghetto. 
 
Eftersom hon nu inte smyger fram på vägen utan går normalt så red jag rundan där travhästarna brukar köras runt. Skrittade ooch travade en del. Begärda inte så mycket i traven eftersom hon inte gått hela rundan tidigare så hon fick springa och kolla in läget. Dock hade hon väldigt "chill" trav om säger så, jämn och fin :)
 
 
Bild från när jag egentligen fotade Bea och Dino, men Ghetto ville vara ivägen hela tiden!
 
Påvägen hem red jag in på arnäsleden och travade lite fram och tillbaka i skogen där. Gick inte jättebra och inte jättedåligt heller, men hon kändes lite "off". Skrittade sen litegrann och ställde och böjde och då blev hon ganska fin, tror jag måste börja göra mer sånt i traven nu också när hon inte springer fortare bara för att man råkar peta på henne...
 
Tog en galopp med som blev sådär, tror inte det var bästa stället att galoppera på utan tror att jag fortsättningsvis bara travar där...:)

längesen nu

Nu är det längesen jag skrev här. Blir ett snabbinlägg nu iaf.

Det har inte hänt mycket sen sist. Men oj vilken jobbig vecka det var, pajade moppen i söndags förra veckan så sen dess har jag fått cykla fram och tillbaka till stallet, vilket blir ca 1,5 mil. Men för Ghetto har det inte hänt mycket. Hon var så öm i hovarna så det har inte blivit mycket till "ordentlig" ridning i väntan på skor. Men idag blev det gjort! Så nu är gumman skodd både fram och bak :)

Höjdpunkterna den här veckan (eller förra veckan och förrförra veckan..., sen sist jag bloggade) var iaf på söndagen förrförra veckan och igår. På söndagen red jag med Emma och Ida till en ridplan. Baron får bara skritta men jag och Emma travade litegrann. Mest jag dock då Emma var lite instruktör för Ida. Men Ghetto var sjuuukt fin, hon vilade på stegen och gick hur bra som helst! Har dock aldrig fått driva henne så mycket som då..^^
Och igår, när hon fått framskor, tog jag en galopp på ett fält. Hon var jättejättelugn och fin, även fast jag bara hade det tvådelade bettet. Det var väl det! Kan börja rida utan dåligt samvete nu igen så, blir förhoppningsvis bättre uppdatering.

RSS 2.0