Galopp!

Blev ett dressyrpass med Beas sadel idag +Bea och Dino! Vi red bort till grusplanen.
 

Sist vi var på grusplanen i början av Juni. Pelhambett och allt! Bea har fotat.
 
Började med att trava lite på ett "fyrkantsspår" som nog blev mer som en oval ;) Ghetto var duktig, om än lite snabb trav men det kan ha vart för att Dino var med. Gjorde lite övergångar, trav-skritt-trav osv. La in en halt nån gång också så det blev trav-halt-trav. Hon gjorde en jättefin övergång från halten till traven en gång så det var grymt roligt! Måste bara få till det här med att försöka rida med kortare tyglar, så att jag får ett bättre stöd i munnen på henne.
 
Gick sedan över till volt i lite lösare sand. Jobbigt tyckte Ghetto! Men hon fick jäkligt fint steg i sanden och jobbade på jättefint. Tillslut frustade hon lite i varje steg, haha. Det enda som var, var väl att hon sköt ut högerbog lite i vänster varv.
 
Gick sedan över till att försöka galloppera på ovalen, eller fyrkantspåret, som vi gjort. Gick inte super bra precis så Bea föreslog att vi skulle prova på volten i sanden istället. Sagt och gjort, galopperade runt Bea och Dino i först vänster varv. Ghetto samlade sig superfint i sanddelen av volten men blev lite väl lutad påväg "mot" sanddelen. Vänster är ju dock den svagare galoppen. 
 
I höger varv lutade hon inte alls lika mycket. Här galopperade vi inte hela volten för det lutade lite neråt. Fick lite pikar om att räta upp mig, försöka samla henne mer både före galoppfattningen och i själva galoppen och att inte bara "kasta in henne" i galoppen. Bra grejer att tänka på för det gick bättre och bättre och på slutet kunde hon tom sänka sig och få lite ordentligare galopp än innan. 
 
 
Såhär typ! Bild som Josse fotade i somras. Nog den finaste galoppbilden på oss :)
 
Måste sluta att tänka att galopp är något speciellt, så att jag inte omedvetet spänner mig inför det. Men har fått jättebra grejer att tänka på nu som jag kan träna på med galoppen så det var ju superkul! Bara att fortsätta träna nu :) Efter detta var Ghetto riktigt trött så det känns bra att hon ska få vila imorrn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0